Šeit ir sena recepte gurķu marinēšanai, ko izmantoja mūsu senči. Gurķu garša ir lieliski sabalansēta – ne pārāk sāļa, nedaudz skāba un kraukšķīga.
Tie ir lieliski piemēroti dažādiem ēdieniem – salātiem, zupām vai vienkārši kā piedeva kartupeļiem.
Šie gurķi ir tik garšīgi, ka tie pazūd vienā mirklī, un pirms sezonas sākuma ir jāizgatavo vēl viena partija.
Sastāvdaļas:
1,5 litru burkai:
apmēram 700 g g gurķu
1 litrs ūdens
100 g sāls
3 litru burkai:
1,5 litri ūdens
150 g rupjās sāls
Vēl ir pāragri gatavot maltus gurķus, un mēs mīlam rasolnika zupu. Sālītu gurķu vairs nebija, tāpēc man nācās iegādāties 1 kg siltumnīcas gurķu. Pastāstīšu, kā es tos sālīju, šī metode ir piemērota ziemas pagatavošanai.
Lasi arī: Ar recepti dalījās arābu šefpavārs. Ņemu ābolus un gatavoju gardu pīrāgu: izdodas labāks par klasisko “Šarloti”
Lasi arī: Modes eksperti atklāj, kam obligāti jābūt tavā garderobē šoruden!
Rūpīgi nomazgājiet gurķus, noņemiet astes un iemērciet tos aukstā ūdenī uz 2-3 stundām.
Sterilas burkas apakšā ielieciet dilles, lauru lapu un nedaudz ķiploku. Un tad seko vairākas detaļas kuras ir svarīgi ievērot.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- No 22. novembra visā Latvijas teritorijā iestāsies kārtīga ziema: meteorologi nosauc, cik lielus mīnusus jāgaida
- Gardais uzkodu “Napoleons” ar trim pildījumiem, kas vienmēr izceļas uz svētku galda un garšo visiem
- Astronumerologs Kristaps Baņķis atklāj, ka Latvijai 2026.gads varētu būt liktenīgs: skaidro kas gaidāms
- Dzīves kvalitāte strauji uzlabosies 3 zodiaka zīmēm tūlīt pēc 20. novembra
- Slavenā aktiera Ivara Kalniņa dzīvē lieli jaunumi; “Sen bija laiks!”
- Ar vienu slepeno sastāvdaļu: jauna “Siļķe kažokā” recepte no manas radu ģimenes








